اهداف و زمینه فعالیت: مجله «علوم پزشکی مدرس:پژوهشهای آسیبشناسیزیستی»فصلنامه رسمی علمی- پژوهشی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس است که اقدام به انتشار مقالات علمی پژوهشی در زمینههای مختلف علوم پایه پزشکی مانند، فیزیولوژی، ژنتیک پزشکی، بیوتکنولوژی پزشکی، بیوشیمی بالینی، فیزیک پزشکی، هماتولوژی، علوم تشریح، ایمنولوژی، آمار زیستی و ... با تأکید بر آسیبشناسی زیستی (پاتوبیولوژی) مینماید. مجله علوم پزشکی مدرسدارای امتیاز علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور، وابسته به معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در حال حاضر در ۴ مجلد در سال بهصورت فصلنامه به چاپ میرسد.
زبان رسمی مجله زبان فارسی بههمراه خلاصه انگلیسی است.
ضوابط پذیرش و راهنمای نگارش مقالات
1- مقالات باید پژوهشی و حاصل تحقیق نویسنده یا نویسندگان بوده و نویسندگان بایستی تعهد کنند که مقاله همزمان به سایر مجلات ارسال نشود و تا قبل از دریافت پاسخ نهایی نیز اقدام به ارسال آن ننمایند.
2- مقالات قابل چاپ در مجله به 4 نوع تقسیم میشوند:
الف- مقالات کامل پژوهشی: مقالات علمی- پژوهشی با حداقل حجم 3500 کلمه (یا معادل آن)؛
ج- در هر شماره تعداد معدودی گزارش موردی (Case Report) به چاپ خواهد رسید.
د- مقالات مروری (Review Article) از اشخاص مجرب، با بصیرت کامل از موضوعی خاص و داشتن تعداد 5 حداقل مقالة پژوهشی در زمینة مورد بحث از نویسنده پذیرفته خواهد شد.
3- مقالات ارسالی باید دارای صفحه عنوان، چکیده، مقدمه، مواد و روشها، نتایج، بحث، قدردانی و منابع باشد.
1-3- صفحه عنوان: این صفحه باید شامل عنوان کامل مقاله (حداکثر 10 کلمه)، اسامی کامل تمامی نویسندگان، آخرین مرتبه علمی و آدرس آنها و همچنین آدرس، شماره تلفن، نمابر و ایمیل نویسنده یا نویسندگان مسئول باشد. این اطلاعات باید هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی آورده شود.
2-3- چکیدهها: باید حداقل 200 الی حداکثر 300 کلمه باشد و بایستی دارای عناوین بخشهای مختلف (هدف مطالعه، مواد و روشها، نتایج و نتیجهگیری) باشد.
نویسندگان بایستی توجه داشته باشند که چکیده محتوای مقاله را بهطور دقیق منعکس کند و به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شود.
4-3- مقدمه: این بخش هدف، بنیان و پایه کار را بهطور مختصر بیان میکند. این بخش نه مروری بر مقاله بهطور گسترده و نه حاوی دادهها و نتایج مطالعه است.
5-3- مواد و روشها: این بخش شامل روش، مشاهده یا آزمایش کامل و دقیق است. اگر دستگاهی استفاده شده، نام کارخانه و آدرس باید در پرانتز ذکر شود. اگر روش مورد استفاده ثابت شده است منبع آن ذکر شود ولی اگر روش جدیدی است، اطلاعات کافی ارایه شود بهطوری که محققین دیگر قادر به اجرا کردن آن باشند. اگر دارویی استفاده شده، نام عمومی، دوز و طریقه مصرف آن باید ذکر شود. برای بیماران، سن، جنس، همراه با میانگین سن ± انحراف معیار باید ذکر شود. روش آماری باید ذکر شده و تمام برنامههای کامپیوتری عمومی مورد استفاده باید نام برده شود. سیستم اطلاعاتی مورد استفاده باید به طور واضح ذکر شود.
6-3- نتایج: این بخش باید بهصورت متن، جداول و تصاویر ارایه شود. محتویات جداول نباید تماماً در متن تکرار شده باشد ولی ارجاع به شماره جداول و تصاویر در متن ضروری است. مقالههای بلند ممکن است در بعضی قسمتها برای توضیح محتوای خود نیازمند زیرعنوان باشد (بهویژه در قسمتهای نتایج و بحث)
7-3- بحث: این بخش یافتههای ارایه شده و تفاوتها و تشابهات این یافتهها با سایر تحقیقات انجام شده در این زمینه توسط سایر محققین را در بردارد. دادهها با جزئیات فراوان نباید دوباره در قسمت بحث تکرار شود. جنبههای جدید و مهم مطالعه و نتایجی که از آنها بهدست میآید در این قسمت مورد تأیید قرار میگیرد. باید در این قسمت ذکر شود که آیا فرضیه اشاره شده در مقاله درست است، اشتباه است یا هیچ نتیجهای بهدست نیامده است.
8-3- تشکر و قدردانی: به اسامی افرادی مانند تأمین کنندههای کمک تکنیکی، دستیاران تألیف و رئیس گروه (بابت کمکهای عمومی) و ... بایستی در این قسمت اشاره شود. همچنین باید منابع مالی تامین کننده بودجه تحقیق و همچنین ذینفعان مالی نظیر تأمین کنندگان منابع و بودجهها، مشارکت کنندگان یا سازمانی که ممکن است از طریق انتشار مقاله مورد نظر سود برده یا متضرر شود در قسمت تشکر و قدردانی ذکر شود. این موضوع در فرآیند داوری مقاله تأثیری نخواهد داشت ولی مجله علاقهمند به آگاهی از این موضوع است.
9-3-منابع: تمامی مقالات باید دارای منابع مرتبط باشد و نویسندگان میبایست درستی منابع مورد استفاده را تأیید نمایند و منابع به راحتی قابل بازیابی در سایتهای معتبر باشد. کلیه منابع بایستی به زبان انگلیسی نوشته شود و در متن مقاله داخل کروشه شمارهگذاری و در انتهای مقاله بهترتیب ورود در متن بهصورت زیر نوشته شود. نام تمام نویسندگان ذکر شود و از نوشتنet al. اجتناب شود.
1-9-3- منابع فارسی
جلوی منبع فارسی عبارت "(Persian)" درج شود.
Book
1. Rezazadeh M. Intra Cytoplasmic Sperm Injection.1st ed. Tehran: Boshra, 2003; p:48-53. (Persian)
Article
2. Kermanian F, Mehdizadeh M, Mahmoudian AR, Markazi moghadam N, Kermanian M. Evaluation of Lead Acetate Side Effects on Rat Hippocampus and the Effects of Vitamin C on These. J Ir Aanat Sci 2008; 6(23): 345-351. (Persian)
2-9-3- منابعخارجی
Book
3. Bancroft JD, Gamble M. Theory and practice of histological technique. 5th ed. London: Churchil Livingston, 2002; p: 556-7.
Chapter in book
4. Hassid WZ, Abrahams S. Chemical procedure for analysis of polysaccharides. In: Methods in enzymology. Edited by Colowick SP, Kaplan NO. 2nd ed. New York: Academy press CO, 1966; p: 34-7.
Article
5. Yeon Lim J, Jeun SS, Lee KJ, Oh JH, Kim SM. Multiple stem cell traits of expanded rat bone marrow stromal cells. Exp Neurol 2006; 199(3): 416-26.
4- مشارکت نویسندگان: در این قسمت نویسنده مسئول مقاله، نحوه مشارکت کلیه نویسندگان را توضیح دهد (اختیاری).
5- تصاویر، جداول و نمودارها: مکان دقیق تصاویر، جداول و نمودارها باید بهطور مناسب (با ذکر شمارههای آنها داخل کروشه در یک خط جداگانه) در متن مقاله نشان داده شود. شکلها باید به فرمت TIF با رزولوشن 300 dpi یا 300 PPI باشد و در صورت امکان با میزان رنگ 16 M یا 24 bit. نمودارها حتیالمقدور در نرمافزار Excel طراحی شود. شکلها، نمودارها و زیرنویس آنها در صفحهای جداگانه آورده شود. جداول باید دارای عنوان کامل و در صورت نیاز زیرنویس مناسب باشد. کلمات و اعداد باید به زبان فارسی نوشته شود و الزاماً جداول باید بهصورت راستچین تنظیم شوند.
6- اختصارات و نشانهها: تنها از اختصارات استاندارد استفاده کنید. از استفاده اختصارات در عنوان مقاله و چکیده بپرهیزید. اصطلاح کامل مربوط به هر یک از اختصارات به همراه معادلهای دقیق و رسای آنها در زبان فارسی، باید در اولین مرتبه بهکارگیری آنها در متن بیان شود (به جز واحدهای استاندارد اندازهگیری). تا حد امکان باید معادل فارسی قابل قبول اصطلاحات انگلیسی استفاده شود.
7- مقالات با حاشیه 5/1 سانتیمتر در هر طرف و رعایت دو فاصله میان سطور، ترجیحاً با قلم لوتوس نازک 12 (در چکیده انگلیسی با قلم تایمز 11) با برنامه Word نسخه 2003 تهیه شود، همچنین شماره صفحه در وسط و پایین هر صفحه قرار گیرد.حداکثر حجم مقاله شامل جدولها، منحنیها و تصاویر 20 صفحه باشد.
8- ارسال مقالات تنها از طریق اینترنت به نشانی http://mjms.modares.ac.irبه همراه نامه از سوی نویسنده مسئول مقاله (Cover Letter) امکانپذیر است.
ملاحظات اخلاقی:حفظ اسرار بیماران حقی پذیرفته شده است و مجله «علوم پزشکی مدرس: آسیبشناسی زیستی» به رعایت آن کاملاً مصمم است. رضایت آگاهانه در مقالاتی که روی سوژه انسانی کار شده است الزامی است. گمنام ماندن بیمار و حفظ اسرار پزشکی باید در مقاله مورد توجه باشد. در عکسها روی چشم بیمار پوشانده شود و هرگونه نشانهای که بتوان بیمار را شناخت، حذف شود؛ مگر اینکه این اطلاعات برای هدف علمی کاملاً ضروری بوده و در این صورت نیز میباید به همراه رضایتنامه آگاهانه و کتبی ارسال شود. ارسال کپی تأیید کمیته اخلاق پزشکی (سوژه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی) به همراه مقاله ضروری است.
داوری مقالات:کلیه مقالات توسط حداقل سه نفر داور از مطلعترین و مجربترین متخصص در رشتههای علوم پایه پزشکی از انجمنهای علمی، دانشکدهها و مراکز علمی کشور در آن حوزه بررسی خواهد شد و به تأیید هیأت تحریریه خواهد رسید. هیأت تحریریه حق رد یا قبول مقالات را برای خود محفوظ داشته و در انجام اصلاحاتی که به تأیید نویسنده مسئول میرسد آزاد است. مقالات پس از طی مراحل داوری و امور فنی براساس الویت زمانی در نوبت چاپ قرار میگیرند.
مقالات آمادة انتشار برای تأیید نهایی به نویسنده مسئول ارجاع خواهد شد و مسئولیت درستی و نادرستی مطالب مقاله بر عهده نویسنده یا نویسندگان مسئول خواهد بود.
کلیه مقالات چاپ شده در مجله «علوم پزشکی مدرس: پژوهشهایآسیبشناسی زیستی» دارای حق چاپ بین المللی است. این مجله فقط به منظور استفاده شخصی غیرتجاری بوده و امکانکپیبرداری، پخش و چاپ مقالات این مجله بدون اجازه کتبی از مقامات مسئول وجود ندارد.
مجله «علوم پزشکی مدرس: پژوهشهایآسیبشناسی زیستی» با حمایتهای مادی و معنوی دانشگاه تربیت مدرس به چاپ میرسد و هزینه چاپ مقاله در مجله «علوم پزشکی مدرس: آسیبشناسی زیستی»رایگان است.
پس از چاپ مقاله، یک نسخه از مجله به هریک از نویسندگان اهدا خواهد شد.
10- چاپ و انتشار مطالب مجله پس از کسب اجازه از سردبیر مجله علوم پزشکی مدرس و با ذکر مأخذ مجاز است.
*نشانی دفتر مجله: تهران، تقاطع بزرگراه چمران و آلاحمد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، دفتر مجله علوم پزشکی مدرس: آسیبشناسی زیستی صندوق پستی 331-14115